Grand Tour naar Marokko Van Marrakech naar Tanger gedurende 7 dagen

Grand Tour naar Marokko Van Marrakech naar Tanger gedurende 7 dagen
Marrakech
7

Dag

Gratis afzegging (24 uur van tevoren), Onmiddellijke bevestiging

Beschikbaarheid
 • Elke dag.
Duur 7

Dag

Taal (talen)
 • français,
 • english,
 • española.
Router tijd 20:00.

Beschikbaarheid

Duur

Taal (talen)

Router tijd

 • Elke dag.
7

Dag

 • français,
 • english,
 • española.
20:00.
Hoogtepunten

Stop bij panoramische uitkijkpunten om uitzicht op valleien en Berberdorpen te bewonderen.

Reis door het Hoge Atlasgebergte.

Bezoek het UNESCO-werelderfgoed Kasbah Ait Ben Haddou.

Verken de kloven van Dades en Todra, palmbossen en valleien.

Ervaar een ritje op een kameel in de duinen van Merzouga en ervaar sandboarden.

Geniet van een spectaculaire zonsondergang en zonsopgang Kameelrit.

Overnacht in een nomadisch woestijnkamp.

Geniet van Chefchaouen en zijn fascinerende kleuren.

Bezoek de geheimen van de Fez.

Maak gedenkwaardige foto's met Nomads.

Beschrijving

Dag 1: Aankomst in Marrakesh:

Aankomst in Marrakesh en ontmoeting met de chauffeur en vervoer naar het hotel.

Installatie in het hotel.

Diner in het hotel. Bij zeer late aankomst (na 22.00 uur) wordt een koud diner op de kamer achtergelaten.

Accommodatie in Marrakech.

 

Dag 2: Marrakech:

Ontbijt in het hotel

09:00 Vertrek met de lokale gids uit Marrakech naar de Majorelletuinen. We zullen ook een bezoek brengen aan de Madrasa van Ben Youssef, een koranschool van Benedierín-oorsprong in het midden van de 14e eeuw, evenals het Museum van Marrakech, gevestigd in het paleis van een minister van de sultan aan het einde van de 19e eeuw.

13:00. Middagmaal in het hotel.

We maken een rondleiding door Marrakech. We beginnen met het buitenbezoek van de Koutoubía, de tweelingzustoren van de Sevilliaanse Giralda. Daarna bezoeken we de Menara-tuinen met een grote vijver van 30.000 vierkante meter. Deze vijver is gebouwd in de tijd van de Almohaden, die een heel systeem van ondergrondse leidingen ontwierpen om te profiteren van het smeltwater uit het Atlasgebergte, zodat ze het konden gebruiken voor irrigatie. Dit systeem wordt na bijna 9 eeuwen geschiedenis nog steeds gebruikt. We bezoeken ook het Bahia-paleis, aan het einde van de 19e eeuw door de vizier opgedragen aan een van zijn favorieten.

We eindigen de dag op de Plaza de Jmaa el Fna, die op dit tijdstip van de dag het grootste spektakel ter wereld wordt. 'S Middags nemen de meest eigenaardige personages de ruimte over: verhalenvertellers, slangenbezweerders, waarzeggers en tovenaars, tandartsen met voorbeelden van hun trofeeën, vrouwen die tatoeëren met henna, fakirs, acrobaten, muzikanten, boksers, muzikanten, artiesten , genezers, enz.

De sinaasappelsapverkopers profiteren van de overvloed aan dit fruit in de regio om hun zaken te doen, terwijl anderen de typische outfits van de oude waterverkopers dragen. Het is echt een geweldige plek.

Voor degenen die vervoer willen, keert u om 20:00 uur terug naar het hotel, afhankelijk van de overeenkomst van de groep met de gids. Degenen die niet naar het hotel willen terugkeren, kunnen op het plein blijven en op eigen gelegenheid terugkeren.

Vrije tijd voor diner in Marrakesh. Het diner van de beroemde Fantasy Chez Ali-show, die de verschillende stammen van Marokko en hun tradities vertegenwoordigt, wordt echter als optie aangeboden.

Voor degenen die niet willen dineren bij de show, zijn er genoeg restaurants rond en rond het plein.

 

 

Dag 3: Marrakesh – Tizi-N'Tichka – Ait Ben Haddou – Ouarzazate - Boulmane De Dades:

Ontbijt in het hotel en uitchecken

08:00 uur. We vervolgen onze reis richting het grote Marokkaanse Zuiden. Hiervoor zullen we het majestueuze Hoge Atlasgebergte en de haven van Tzi n Tichka oversteken, een toegangspoort tot de woestijn van 2.260 meter breed. Hier stoppen we om de spectaculaire uitzichten te aanschouwen die vanaf daar te zien zijn.

We gaan verder naar Ait Ben Haddou, een van de geologische wonderen van de wereld, dat millennia lang een apart universum is gebleven. We bezoeken een prachtig fort dat diende als decor voor beroemde films zoals "Lawrence of Arabia", "Gladiator" en "The Jewel of the Nile". Het bestaat uit verschillende gebouwen - de oker van de adobe lijkt zich te vermengen met de droge grond, waarover ooit een grote stroom stroomde die nu landbouwgrond is geworden.

Na een bezoek aan deze karakteristieke plaats gaan we verder naar Ouarzazate, het voormalige garnizoen van de Franse troepen. Ouarzazate ligt in het zuiden van het land. Het is rijk om zijn landbouw, beroemd om de dadels van zijn palmbossen en prachtig om de rozen die aan de oevers groeien en de henna. Het is ook de favoriete plek van grote filmmakers, wat het gebied economisch heeft voortgestuwd en heeft geleid tot de oprichting van tal van bedrijven die verband houden met de audiovisuele wereld, die veel van zijn inwoners in dienst hebben.

We gaan verder naar Boulomane de Dades. De Dades River Valley ligt in een diepe Marokkaanse kloof in de Hoge Atlas, tussen de steden Boumalne Dades en Msemrir. Dit deel van Marokko staat bekend om zijn landschappen en om de gastvrijheid van zijn inwoners, voornamelijk Berbers. (Berber).

Aankomst in het hotel, verdeling van de kamers en diner in het hotel.

 

 

DAG 4: Tinghir - Todra Gorges - Merzouga-woestijn:

Ontbijt in het hotel en uitchecken.

We raden je aan om vandaag een kleine rugzak mee te nemen en in te pakken wat je die dag nodig hebt, want vandaag slapen we in Khaimas in de woestijn. Als we in de woestijn aankomen, laten we de meeste bagage in het busje achter en nemen alleen deze kleine rugzak mee met wat we nodig hebben om de nacht door te brengen.

Vertrek vanuit het hotel om onze reis voort te zetten langs de bekende route van de kasbahs.

We vertrekken naar Tinerhir, waar we zullen afwijken richting de Todra Gorges. Daar kunnen we de prachtige palmbossen bewonderen die helpen de hitte van deze plaatsen te weerstaan.

Gratis maaltijd.

In de namiddag vervolgen we onze route naar Merzouga, we overnachten in Khaimas, naast de Erg Chebbi-duinen in de Saharawoestijn vanwaar we een spectaculaire sterrenhemel kunnen aanschouwen.

Woestijnkameelrit inbegrepen

Diner en overnachting in Jaimas.

Na het diner is er een kampvuur met Berberse drummuziek.

 

Dag 5: Merzouga - Sahara - Ifrane - Fez:

Zonsopgang in de Sahara. Deze duinen strekken zich uit tot aan de horizon en sommige zijn meer dan 150 meter hoog. De ervaring van het zien van de eerste zonnestralen in de Sahara is adembenemend.

Vandaag moet je vroeg opstaan ​​om de onvergetelijke zonsopgang te aanschouwen.

Ontbijt in de Kasbah

Na het ontbijt vertrekken we naar Fez, de eerste van de keizerlijke steden. De oorsprong gaat terug tot de 8e eeuw. Het is ook een van de eerste heilige steden van moslimaanbidding in Marokko en is de trotse gastheer van een van de oudste universiteiten ter wereld.

Onderweg doorkruisen we de Midden- en Hoge Atlas, met onderweg verschillende observatiestops.

Diner in het hotel.

 

 

Dag 6: Fez-Chefchaouen:

Ontbijt in het hotel en vertrek

Slenteren door de labyrintische straten van Fez neemt je mee naar voorbije werelden waar pottenbakkers, smeden en ambachtslieden samenleven met de buitenlandse bezoeker, die altijd verrast blijft zijn inwoners te observeren en de vele aroma's en geuren op te snuiven die de sfeer van deze stad vullen. .

09:00 We vertrekken voor een bezoek met een lokale gids van de stad Fez. We beginnen met een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de graven van de Meriniden. Daarna bezoeken we Fes el Jedid inclusief de Plaza de los Alawites, de buitenkant van het Koninklijk Paleis en Dar el Makhzen.

We gaan verder met de Fes el Bali-wandeltocht. We bezoeken de Attarin Spice Souk en de Jenna Souk. We komen aan op het Nejjarin-plein waar de gelijknamige fondue staat en we passeren de Bounania madrasa. We gaan verder naar het Es Seffarin-plein om de ochtend af te sluiten in de leerlooierswijk en de leerlooierijen te bekijken.

Spiegels, parfums, kippen, duiven, zilverwerk, goud, pantoffels, sandalen, chadors, djellaba's, trommels, groenten, fruit, aardewerk, keramiek, smeedijzer, specerijen, portretten van de koning, ontbijtgranen, boeken, glaswerk, alles wat je maar kunt bedenken , alles . .. is hier.

Het constante gekletter van ezels, beladen met goederen uit verschillende bronnen, voert je naar een andere wereld, alleen onderbroken door de kreet "Balak", waarmee de eigenaar van het dier voorbijgangers waarschuwt voor de passage van de ezel.

In de middag beginnen we onze weg naar Chefchaouen, ook wel bekend als de blauwe stad van het Rifgebergte.

Aankomst in Chefchaouene

Diner in het hotel

 

 

 

Dag 7: Chafchaouen – Tanger:

Ontbijt in het hotel en vertrek om 12:00.

09:00 Rondleiding door Chefchaouen

Chefchaouen is een stad hoog op de berg, wit en blauw, met wijze, vriendelijke en respectvolle mensen, die de bezoeker een prachtig uitzicht bieden op het verval van de stad, kostbare voorbeelden van lokaal vakmanschap en een rust en sereniteit die moeilijk te vinden is. . Van daaruit vertrekt hij met een sterk verlangen om terug te keren en meer tijd door te brengen, met zijn mensen te praten en vrede te vinden.

Na het bezoek, vrije tijd om te genieten van Chefchaouen, een gemakkelijk te beheren stad.

Voor een gratis lunch raden we aan om een ​​broodje te bestellen bij een van de vele eetgelegenheden in Chefchaouen

14:30 uur s'avonds. Vertrek naar Tanger.

 

Aankomst Tanger transfer naar uw hotel, haven of luchthaven en einde van onze diensten.

 

Wat is inbegrepen
 •  
  Comfortabel retourtransport met airconditioning
 •  
  Professionele chauffeur
 •  
  Accommodatie in een prachtige riad
 •  
  Accommodatie in een goed bivak
 •  
  Service kwaliteit
 •  
  Diner en ontbijt
 •  
  Wifi aan boord
 •  
  Kameelrit heen en terug
 •  
  Bezoek Fes met lokale gids.
Niet inbegrepen?
 •  
  Monumentenkosten
 •  
  Lunch
Kaarten
Deze excursie is het laatst geboekt 46 minuten geleden.