4-daagse Merzouga woestijn excursie vanuit Agadir

4-daagse Merzouga woestijn excursie vanuit Agadir
Agadir
4

Dag

Gratis afzegging (24 uur van tevoren), Onmiddellijke bevestiging

Beschikbaarheid
 • Elke dag.
Duur 4

Dag

Taal (talen)
 • français,
 • english,
 • italia,
 • española.
Router tijd 20:00, 21:00.

Beschikbaarheid

Duur

Taal (talen)

Router tijd

 • Elke dag.
4

Dag

 • français,
 • english,
 • italia,
 • española.
20:00, 21:00.
Hoogtepunten

• Bewonder de mooiste landschappen die de Atlantische Oceaan oversteken en de poorten van Merzouga Dune Erg Chebbi

• Bezoek het traditionele platteland en leer meer over saffraan en oude tapijten

• Maak een kameelrit in de woestijn en ga naar het woestijnkamp

• Geniet van het eenvoudige leven van de Berbers in de woestijn en geniet van leuke momenten

• Breng een nacht door in een woestijnbivak

• Bezoek aan de bioscoopstudio Ouarzazate

 

Beschrijving

Dag 1: Agadir - Taroudant - Taliouine - Tazenakht - Agdz

Begin een extreem wegavontuur vanaf de Atlantische Oceaan door de deur van de Marokkaanse woestijn en beleef een charmante nacht onder de donkerblauwe lucht en fonkelende sterren met Nomads en hun traditionele Afro-Marokkaanse muziek die rond het kampvuur zitten.

Begin met een ophaalservice vanaf uw accommodatie in Agadir en schrijf een mooie notitie over een geweldige reis van 4 dagen die door de Anti-Atlas gaat. Langs de weg ga je naar een aantal Berberdorpen terwijl je Agadir verlaat richting Agdz via Taroudant, een beroemde en historische stad die eruitziet als een klein Marrakech. We zullen een klein bezoek brengen aan deze charmante stad om de Arganolie te ontdekken, een beroemd product in de regio's van Agadir. Stop bij Taliouine en ontdek de saffraan en lokale berbers. Het volgende bezoek is Tazenakht, het meest bekend door hun aardige personen en oude traditionele zelfgemaakte tapijten. Daarna een lunch onderweg van Tazenakhet met een heerlijke berber-gastronomie.

We blijven de natuurlijke landschappen langs de Hoge Atlas-weg zien en gaan dan naar een mooie en goede plek, Agdz, een klein stadje in het midden van het zuiden van Marokko. Geniet van het uitzicht op het Atlasgebergte en ontdek de oude Amazigh-architecturen met oude Kasbahs. Zie ook de Jbel Kissane die beroemd is om zijn Tajine-schotelvorm. Zoals de betekenis van de naam betekent, betekent Agdz dat 'rustplaats' een welverdiende naam is en het is een plek waar je de tweede nacht zult doorbrengen met aardige en vriendelijke Berberse mensen met een heerlijke Berberse gastronomie.

Dag 2: Agdz - Tazarine - Alnif - Rissani - Dune Merzouga Erg Chebbi

Na een overnachting in Agdz, geniet je van een heerlijk ontbijt in je riad en geniet je van de zonsopgang die deze plek altijd biedt.

Op dit punt nemen we de weg over de Hoge Atlas om andere plaatsen te bezoeken. Tazarine is een klein dorpje in het gebied van Jbel Saghro dat bekend staat om de productie van Hannah. Leid het vervolgens naar Alnif en passeer door een groot land van de natuur. Omringd door dorre bergen, zijn deze bezaaid met talrijke paleozoïsche rotsen, die dateren tussen 245 en 570 miljoen jaar. Op die plek worden veel onderzoekers gebruikt om naar oude rotsen en fossielen te zoeken. Neem een ​​kleine pauze voor een heerlijke Berberse lunch voordat je aankomt in de andere stad.

Het volgende bezoek is Erassani, dat bekend staat om zijn mausoleum Moulay Ali Sheriff, een prachtige vredige, rustige en historische plaats. Het is versierd met prachtig tegelwerk en een omheinde tuin met tal van dadels die vol zitten met dadels. Het is ook een directe poort naar de Marokkaanse woestijn.

Aangekomen in Merzouga Dunne Erg Chebbi geniet u van de kameelrit om de woestijn te bereiken met een prachtig landschap van zonsondergang om het personeel van het woestijnkamp te ontmoeten en de nacht door te brengen in de woestijn met de instrumenten van Sahrawiaanse muziek.

Dag 3: Dune Merzouga Erg Chebbi - Arfoud - Todgha Gorge - Dades Gorges - Roses Valley - Ouarzazate - Kasbah Ait Ben Haddou

Na een overnachting in Merzouga Dunne Eg Chebbi, kunt u heerlijk ontbijten en genieten van de zonsopgang terwijl u door de gouden woestijn rijdt op een kameel.

Op dit punt nemen we de weg terug naar Arfoud, de weg is heel bijzonder. We passeren palmen en prachtige bezienswaardigheden, je kunt de chauffeur vragen om onderweg wat foto's te maken. Verken het fascinerende landschap van de Todgha-kloof, een reeks kloven van kalkstenen rivieren in het oostelijke deel van de Hoge Atlas. Het is een wonder op aarde, goed voor mensen die van wandelen en klimmen houden. Een korte wandeling door de kloven van Todgha en Dades is een aangename ervaring en het is erg comfortabel omdat veel toeristen genieten van het geluid van de kloven, de overvloed aan mensen en het watergeruis.

Geniet op dit punt van je lunch en een mooi en natuurlijk restaurant voordat je het lokale berberleven gaat ontmoeten, dat nog steeds zijn traditionele cultuur in Roses Valley redt.

Het volgende bezoek leidt ons naar Ouarzazate, waar u een heerlijke lunch zult hebben, na een korte pauze en een rondleiding door de stad leidt het naar de Atlas Film Studio, het Marokkaanse hulsthout in Egyptische stijl. Omdat beroemde filmregisseurs het een perfect land vinden om hun geweldige films en series als Game of Thrones, Gladiator, Alexander de Grote en meer op te nemen.

Leid het naar Kasbah Ait Ben Haddou, geniet van de fantastische en beroemde Kasbah terwijl je er doorheen loopt, Kasbah Ait Benhaddou wordt het meest aangetrokken door toeristenhandel, het wordt beschouwd als een van de werelderfgoederen van UNESCO, ook bekend door zijn oude geschiedenis, het is een kasteel die is gebouwd op een hoge plek in het Atlasgebergte met een panoramisch uitzicht over de omgeving en het is een perfecte plek waar beroemde series en films zijn opgenomen. Leer meer over de geschiedenis van deze Kasbah door van een deur naar een andere binnen te gaan. Rust na de wandeling uit in een ontspannend, comfortabel en goed hotel in Kasbah Ait Benhaddou met een heerlijk Marokkaans Berber-diner.

Dag 4: Kasbah Ait Benhaddou - Taznakhet - Taroudant - Agadir

Na een overnachting in Kasbah Ait Benhaddou, geniet je van een heerlijk ontbijt in je hotel en geniet je van de zonsopgang die deze plek altijd biedt. Op dit punt nemen we de weg terug naar Agadir om te vangen wat er vanaf het begin ontbrak. Bezoek in Tazenakhet een coöperatie van tapijten en vang een oud en zeldzaam tapijt en voeg het toe aan je schatcollectie. Ga dan naar Taroudant om een hapje te eten voordat je weer de weg opgaat en de natuurlijke landschappen langs de Anti-Atlas-weg bewondert. In de middag terug naar Agadir

Wat is inbegrepen
 •  
  Comfortabel retourtransport met airconditioning
 •  
  Professionele chauffeur
 •  
  Accommodatie in een prachtige riad
 •  
  Accommodatie in een goed bivak
 •  
  Kameelrit 1 uur
 •  
  Service kwaliteit
 •  
  Diner en ontbijt
 •  
  Wifi aan boord
Niet inbegrepen?
 •  
  Lunch
 •  
  Persoonlijke uitgaven
 •  
  Drankjes
Kaarten
Deze excursie is het laatst geboekt 55 minuten geleden.